Hazır Bodrum’a Gelmişken Denizin Tadını Çıkarın

Bodrum’a geldiniz ama otelinizin aktivitelerinden kopamadığınızı, açık büfenizin göz alıcı yemeklerinden kendinizi alamadığınızı biliyoruz.

Üstelik önünüzdeki plaj da çok güzel…
Her şey beklediğinizden de güzel…

Ama siz doya doya Bodrum’u yaşamaya gelmediniz mi? Biraz canlanın. Bodrum’un dört bir yanı sizi bekliyor. Hele deniz dediğinizde

birbirinden güzel koylar, tekne turları, özel plajlardaki eğlenceler, hatta denizin altı bile kıpır kıpır Bodrum’da…

Kolaylıkla katılabileceğiniz günübirlik tekne gezileri, birbirinden çekici,
etkinlikleriyle göz dolduran özel plajlar ve Bodrum’un denizin altındaki dünyasını da
keşfetmeniz için “bekle beni” diyeceğiniz dalış turları …

 

Bodrum’a ilk kez geliyorsanız diğer bir çok sayfiye yeri gibi küçücük bir gezmeyle bitirebileceğinizi aklınızdan dahi geçirmeyin. Bodrum yarımadasının herbir köşesi güzelliklere sahip beldelerden oluşur. Denize girmek için her bir beldede güzel plajlar ve denize girilecek çekici yerler vardır.

 

Kumsalı en güzel
olan plajlar

Genelde çakıl taşlı bir yapıya sahiptir Bodrum’un plajları. İstisnai olarak bir kaç yerde güzel kumsallar sizi bekler. Bunların en büyüğü ve en güzeli Kargı plajıdır. Geçmiş yıllarda turist akımlarının çok daha fazla olduğu yıllarda turistleri gezdirmek için develer,n bol olduğu bir plajmış burası. O yüzden adına Camel Beach’te denir. Sürekli değil ama zaman zaman burada develere yine rastlarız.

aquarium.jpg (1.38 MB)
Akvaryum Koyu 

 

Kumsalı hem deniz kıyısındadır hem de denizin içinde devam eder kum. Güzel derinleşen bir yapıya sahiptir. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği Kargı Plajı’nda bazı işletmelerin önünden sezlong kiralayarak ve belli bir bedel ödeyerek (Genelde sizi 40-50 liralık bir harcama yapmaya teşvik ederler) rahatlıkla denize girebilirsiniz.

 

Bazı bölgelerinde sahipli şezlonglar yoktur ve buralarda havlunuzu atıp denize ücretsiz olarak girebilirsiniz. Kargı plajında iki ayrı uçta ve ortada olmak üzere üç tane deniz sporları merkezi vardır. Burada sörf yapma ve sörf dersi alma imkanları da bulunmaktadır.
Özellikle sabah saatleri dümdüz çarşaf gibi bir deniz sizi denize girmeye teşvik eder.

 

Kumsalı güzel olan bir başka plaj Akyarlar’da sizi bekler.
Karaincir, Akyarlar’ın belki en güzel plajı. Suyu, kumsalı ve denizin dalgası tam dozunda. ancak Kargı koyuna göre hayli küçük. Yine de kaldığınız yer o bölgedeyse Karaincir’de denize girmeden Bodrum’u terketmeyin.

Popüler ve parayla girilen plajlar
Size Yalıkavak ‘tan Xuma Beach’i ve Bitez’den üç plajı, Sarnıç, Mor ve Beyaz Plajı ayrıca Torba Kaynar Mevkiindeki Nikki Beach’i öneriyoruz.

 

Xuma isim yapmış bir plaj.Verdiğiniz 200 TL giriş parasıyla gün boyunca plajda harcama yapıyorsunuz. Yani giriş ücreti değil yanlış anlamayın. Xuma Beach Yalıkavak’ın rüzgar almayan kesiminde ve yıllardır ününü arttırarak gelişmekte olan bir plaj. Eğlenceleriyle, festivalleriyle ve etkinlikleriyle özellikle böyle dönemlerde kalabalıklarıyla sözünden ettiren bir plaj. Bu yıl Temmuz ayında gerçekleşecek Chill Out Festivali’nde dünyanın sayılı DJ lerinin performanslarıyla gerçekleşecek olan festival’de ilgilenenlerin yakından tanıdıkları Blond:ish yer alacak.

Sarnıç Beach. Bitez’de Bodrum’un en tanınmış ve en ünlü sitesi Aktur’un içinde yer alan birçok plajdan biri ve en ünlüsü. Entellektüellerin, İstanbul sosyetesinin mutlaka uğradığı barlardan biri. Küçük bir Cihangir havası da hakimdir buraya. 150 TL.lik bir harcama limiti uygulanıyor. Bu parayı içeride bir yandan denize girerken bir yandan yiyecek içecek için harcıyorsunuz. Ortamı güzel, çalan müzikler güzel… Hayat burada gerçekten güzel.
Tel: 0530 0343434)

Mor Plaj, yıllardır burada hizmet veren güzel plajlardan biridir. Tam ortadadır. Bayram ve tatil günlerinde araçlarınızın için park yeri bulmakta biraz zorlansanız da tertemiz denizi, güzel ortamıyla tercih edilecek plajlardan biridir Bitez’ de. Belli müdavimleri arasında yabancılık çekseniz de rahatsız olmazsınız. Niçin Mor derseniz eskiden yukarıda tepeden amfitiyatro gibi aşağıya inen bir yapıya sahipti ve şemsiyeleri her sene Mor’a boyanırdı.
Şimdi bu özellik kalkmış ama ismi mor olarak kalmış.

Beyaz Plaj. Niye beyaz dediğinizde tahmin edersiniz ki yıllardır her şey beyazdır burada. Girişi bu sene 150 TL’dir. Gidenlerin mutlu mesut ayrıldıkları Bodrum’un gözde plajlarından biri. Gün boyu güzel müzik çalar. Yiyecekleri lezzetli, kokteyllerinde alkol oranları tatmin edicidir. (0252)343 1015

Bodrum’a henüz girmeden Torba’dan az önce Kaynar Koyunda yer alan Nikki Beach, uluslararası bir marka. Son yılların gözdesi. Rüzgarlı bir denize sahip olan Nikki Beach’te genelde havuz başında yapılan etkinliklerin yankısı günlerce sürer. Salı Günbleri Ladies Tuesday, Cumaları Rose Friday ve Pazar Günleri Amazing Sunday gibi süregelen etkinlikleri oluyor .

Nikki_Beach_White_Party.jpg (1.17 MB)
Nikki Beach White Party

Giriş fiyatı 200 TL. Bu sadece plaja giriş ücreti, içeride diğer harcamalarınızı ayrıca ödüyorsunuz. Bu ücret özel gösteri ve performanslarda artabiliyor. Ayrıntılı bilgiyi 0252 2112700 nolu telefondan alabilirsiniz.
Güzel kumsalı olan plajlar ve birkaç özel plaj yani Beach Club önerilerinde bulunduk.

 

Bodrum’un koylarını tekneyle keşfedelim

 

Koyları keşfetmenin ve bu koylarda denize girmenin yolu ise buralara teknelerle uılaşmaktan geçer. Koylara gitmenin en kolay yolu tekne kiralamaktır. Bugün için 10 kişilik bir tekneyi bir gün için kiralamak yaklaşık 2000-3000 TL arasındadır. Fiyat teknenin bakımına, boyuna ve size verilen yemeklere göre değişiklik göstermekte.Örneğin Torba’dan tekne kiralamak istediğinizde içinde 4 kamarası bulunan 17 Metrelik “Tolga C” teknesi için 2000 TL ödersiniz. Kaptan Haluk Tıkıroğlu “Bir günlük turumuz genelde saat 10-10.30 da başlar ve 18.00 gibi sona erer. Torbadan kalktığımızda isteğe bağlı olarak Ya Cennet Koy, Hattat Koyu, Kızılkoy ve Demirkoy gibi 4 ayrı koyda demir atarız. Bunların hepsi pırıl pırıl denize sahip güzel koylar, buralarda denize girilir, tekne üstünde güneşlenilir. Öğle yemeğinde deniz balığı, salata, kalamar, ahtapot ve üç ayrı meze sunarız. Meşrubatlar, çay, kahve ve meyve bu ücretlere dahildir. Alkollü içecekler için ayrıca ücret ödenir ama bazı müşterilerimiz kendileri getirmek istiyor içkilerini buna da karşı çıkmıyoruz. İsteyenler için turumuzu diğer yöne yapabiliyoruz. O zaman uğradığımız koylar Salih Adası, Poyraz Koy, İkiz adalar ve Ilıcak olarak değişiyor”

Haluk Kaptan’ın telefonu 0532 232 5393

 

Bu tekne size genel bir fikir verebilir günlük özel tekne turları hakkında. Dikkat ederseniz fiyatlar aşağı yukarı özel plajların fiyatlarıyla aynı rakamlara geliyor.
Günübirlik Teknelerle bir koydan bir başka koya demir almak

 

Deniz yoluyla koyları keşfetmenin bir diğer yolu, hatta bütün plajlardan daha ucuzu ve keyiflisi ise Günübirlik Tekne Turlarına katılmak. 80 liradan başlayıp 140-150 liraya kadar çıkan günlük tekne turlarında genelde saat 10 gibi kalkılıp akşam üzeri 17 gibi geri dönülür. Hepsinin menüsü aşağı yukarı aynıdır. Balık veya Tavuk, Makarna, Salata ve Meyve öğleyin ikram edilir. Akşam üzeri çay ve meyve servisi yapılır. Meşrubatlar genelde ücretsizdir. Sormanızı tavsiye ederiz. Ama alkollü içecekler ücretlidir. Her bir günübirlik tekne turu kalktığı yere göre farklı koylara uğrarlar. Buralara demir atıp pırıl pırıl denizlere girmenizi sağlarlar.

Gümbet’ten ve Bodrum içinden Paşatarlası’ndan (Halikarnas Bölgesi) kalkan Korsan Tekneleri ise daha çok Party havasındadır. İçinde DJ Performansları vardır ve fiyatları kişi başı 140 TL’ye kadar çıkar. Ama gençseniz ve eğlenceyi seviyorsanız bu teknelerle tura katılanlar oldukça memnun ayrılıyorlar. Düşünsenize için Köpük Show’u bile var…

 

Gelelim Günübirlik Tekne Turları Rotalarına

 

Bitez’de tur biletlerini BBC isimli bir Firma satıyor. Telefonları 0546 274 5537. Bu telefonu çevirdiğinizde İsa adında biriyle karşılaşacaksınız (Turistler kendisine Jesus diyorlarmış ve oralarda oldukça ünlüymüş) Siz İsa Beyle bu konuda sohbet açarak 145 TL olan turlarda indirim bile alabilirsiniz.
Turlar İki yöne gidiyor: Birinci Rota: Karaada tarafı: Burada çamur banyosu alınan Mağara ağzı, Tavşan Burnu, Adaboğazı, Alman Adası ve Küçük Aquarium’a uğranılıyor.

İkinci Rota: Kargı Adası, Bağla, Aspat, Tavşan Adası ve Aquarium.

Her iki rota için Kalkış saati 10:30 Limana geri dönüş saati yani tekneden çıkış saat 17:30.

145 TL’lik fiyata yemekler akşam çayı ve meşrubatlar dahil. Alkollü içkiler ise ayrıca ücretli.

 

Gümbet: Gümbet’te iki ayrı tekne her sabah saat 10:30 da günlük tura çıkıyor. Bir tanesi sakin tur fiyatı 100 TL, diğeri Korsan teknesi ve fiyatı 120 TL. Fark ne derseniz Korsan teknesindeki her yolculuk adeta bir partiye dönüşüyor. Dans, eğlence hatta köpük… Tam bir parti havası ve fiyatı bu yüzden 20 TL daha pahalı ama yaş grubunuz sizi nereye çekerse oraya gitmeniz açısından iyi bir seçim yapma olanağı. Fiyatlara yine alkollü içkiler dahil değil.
Rota genelde Camel Beach (Kargı) Bağla, Aspat, Tavşan Adası ve Aquaium Koyu. Tam 5 yerde denize girme imkanı.. Bu turlara katılmak için 0505 04824 20 yi arayarak rezervasyon yapabilir özel olarak isteklerinizi iletebilirsiniz.

 

Bodrum Merkezde iki ayrı yerden tekne turları gerçekleşiyor. Biri Denizciler Kahvesi önünden yani şehir merkezinden diğeri ise Paşatarlası’ ndan. Paşatarlası şimdilerde kapalı olan Halikarnas’a yakın…

Bodrum merkezden kalkış yapan tekneler için başvuru telefonunuz Dentaş Kooperatifi: 0532 570 9601

Üç ayrı rota üzerinden turlar yapılıyor:
Birinci Rota:Akvaryum, Meteor Çukuru, Poyraz Limanı, Küçük Poyraz, Kızıl Burun Sabahları 10-11.30 arasında kalkışlar var…

İkinci Rota: Orak Adası, Pabuç Burnu ve Kızıl Burun 9.45 ve 10:00 saatleri arası kalkışlar başlıyor.

Üçüncü Rota: Şeytan Deresi, Yıldız Adası ve Kisse Bükü.
Sabahları 9.30 ve 9.45 te kalkışlar var.

Özellikle Kisse Bükü Bodrumlular tarafından üzerinde çok durulan bir koy. Buranın imara açılmaması için ciddi çalışmalar yapılıyor.

Paşatarlası İskelesi Turları
(Halikarnas Disko)

Eski Halikarnas Diskonun hemen önünde yer alan Paşatarlası İskelesinden kalkan
Günübirlik Turlar ise şöyle:

Birinci Rota:
Karaada, meteor Çukuru, Poyraz, Kızıl Burun, Tavşan Burnu.

İkinci Rota:
Kumluk , Alman Koyu, Orak Adası, Kızıl Burun

Üçüncü Rota:
Haremtan, Dalgıç Koyu, Bağla,
Kargı, Ada Boğazı

Burada Turlar 60 ila 80 lira arasında değişiyor. Korsan Teknesi tabir ettiğimiz Barbossa ve Black Angel teknelerinde 80 TL daha küçük teknelerde ise 60 TL’ye günü birlik tur alınabiliyor. Meşrubatlar ve alkollu içkiler hariç öğle yemeği, çay ve meyve ikramları bu fiyatlara dahil.

Burada az önce bahsetttiğim İsa (Jesus) gibi kendine Brad Pitt adını takan bir kasiyer 0539 852 2648 nolu telefonda sizi bekliyor.
“Hi Brad “ diye başlayıp belki indirim bile koparabilirsiniz kendisinden…

 

Bodrum’un bir başka tarafı Turgutreis’e uzanıyoruz.
Burada İki rota var ama tekneler rüzgardan ötürü Kuzey Rotası dedikleri yeri tavsiye etmiyorlar.
Tur fiyatları burada 70 TL.
Çatal Adası, Akyarlar, Akvaryum, Kara İncir ve Meteoroloji koylarında demir atılıyor ve bu birbirinden güzel temiz koyların keyfini çıkarıyorsunuz.
Turgutreis’te tekne turu için 0536 707 2155 nolu telefondan Adem Bey’e ulaşabilirsiniz.

 

Gündoğan’da oturuyorsanız veya Gündoğan’dan günü birlik tekne turuna katılmak istiyorsanız rotamız biraz değişiyor.
Tavşan Burnu, Gök burun, Hattat ve Cennet Koyu demirlenen koylar.
Kişi başı 125 TL ve bu fiyatlara diğer yerlerde olduğu gibi yiyecekler, Çay ve Meyve ikramı dahil. Önceden telefon edip iyice anlaşmanızda yarar var. Telefon 0535 4833741.

 

Ortakent Yahşi Yalısı’nda doğrudan iskeleye gidip bilet satılan noktadan bilet alabildiğiniz gibi Ortakent Turizm’e telefon ederek bilet almanız mümkün.
Telefonları:
0555 966 7333
Ortakent’ten Akvaryum, Tavşan Adası, Dilek Mağarası, Aspat koylarına giden tur teknesinde diğer turlarda olduğu gibi meşrubatlar hariç tatmin edici yemekler, çay ve meyve servisi yapılıyor. Tur fiyatları 100Tl ve sabahları 10:30 da hareket ediliyor.

 

Sizlere son aktaracağımız Günübirlik Tekne Turu bilgisi
Akyarlar’dan.
Akyarlarda tekne turlarını organize edebileceğiniz telefon numarası
0537 559 4418
Akyarlar Tur rotası beş güzel koyu kapsıyor.
Adaboğazı, Kargı, Çelebi yada Tavşan Adası, BağlıÇay, Dilek Mağarası.
Fiyatlar kişi başı 80 TL.

 

Fiyatları incelerseniz Tekne turları Bodrum’un kıyılarını daha yakından tanımak açısından hem zevkli hemde ucuz bir yöntem. Daha iyisi mesela bir kaç günlük tur düzenleyebilirsiniz Bodrum’un çevresinde.
Size verdiğimiz telefon numaralarının hepsi bu konuda yardım etmeye hatta cazip fiyatlar vermeye hazırlar.

diving.jpg (1.37 MB)
Bodrum’da Aletli Dalış

 

 

Denizin üzerinde gezdik ama
Bodrum’un denizinin dibi de bir o kadar ilgi çekici.

Bodrum sünger yapısının fazlalığı ve tüm canlılığı ile Akdeniz sualtı türlerinin neredeyse tamamına ev sahipliği yapıyor. Bodrum sualtı yapısı her seviyeden dalgıca hitap ettiği gibi; ev sahipliği yaptığı 3 batığı ve doğa harikası mağaraları ile unutulmaz bir dalış deneyim yaşatıyor. Her mevsim kristal netliğinde olan suları, 20-30 metre görüş mesafesiyle Bodrum, sualtı fotografçıları için de vazgeçilmez.

Bodrum’un en ilginç 5 Dalış Noktası

 

 Küçük Reef
Bodrum Küçük Reef Bütün dalıcıların en az bir defa dalış yaptıkları bu nokta, sualtı fauna ve florası açısından oldukça zengindir. Bodrum Küçük Reef’te, akya, karagöz, baraküda sürüleri ve dip zemine yakın olan Axinella türü süngerler, geniş açı kadrajlamalarda sualtı fotoğraf ve videocularına arzulanan görüntüleri sağlar. Resifin üstü 5-6 metre, dibi ise yaklaşık 32 metre olduğu için her düzeyde dalıcıya hitap eder. Ulaşım kolaylığı ve yakınlığı da ayrı bir avantajdır. Popülasyon zenginliği ve kirliliğe henüz maruz kalmamış olması nedeniyle ülkemizin en iyi dalış noktalarından biri olarak tanımlanabilir.

 

Orak Adası

Orak Adası derinliği, mağaraları, rengârenk süngerleri ve 100 metreyi geçen doğu duvarıyla bir dalış cenneti. Canlı az, derin sularda iri vatoz ve orfoza rastlanabilir. Duvar dalışı için en orijinal yerlerden birisi olan Orak adaları, zemini 90 mt lik dik duvarı ile tüm profesyonel dalgıçların tercih sebebidir.
Gökova körfezini girişindeki en büyük adalarından bir tanesidir. Adanın ucu bir orak şeklinde olduğu için Orak Adası ismini almıştır. Dalış bölgesi adanın güneyindeki ince burundur.
Burundan iki yöne doğru dalış yapılabilir. Burnun Gökova yönüne yapılan dalış, heyecan vericidir. Bu yönde 32-34 metrelerdeki Mağara’nın içi mor süngerlerle kaplıdır. Burundan itibaren önce 25 metrelere sonra 190 metrelere inen ve çok enteresan sualtı duvarına sahip bu noktada dalmak, her dalgıcın hayalidir. Çok fazla canlı popülasyonu olmamasına rağmen topografik yapısı gereği çok muhteşem bir dalış noktasıdır.

 

Kurt Burnu
Bodrum’da dalışın en keyifli noktalarında biri olan Kurt Burnunda 3 metreden başlayan kaya oluşumları 30 metreye kadar devam etmekte ve Ege Denizinin en güzel fauna ve flora çeşitliliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu keyifli dalış noktası her seviyeden dalgıç için heyecan dolu bir maceradır. Dalışınız sırasında karşınıza Ahtapot, Müren, Orfoz, çeşitli kaya balıkları, Karagöz çıkabileceği gibi; Deniz Yıldızları, Deniz hıyarları ve amfora kalıntıları en güzel pozlarını sizler için verecekler.

 

Delikli Mağara
Karaada’nın Kos tarafında ve ortasındadır. Mağara içindeki mor ve sarı renkli oluşumlar büyüleyicidir; mağara içindeki kovuklarda ise iskorpit, karavida ve ıstakoz görme olasılığınız yüksektir. Mağaranın en güzel özelliği ise tepesinde bulunan 1 metre çapındaki delikten 6 metreye çıkabiliyor olmanızdır. Esas manzara ise dalgıçların mağara içinde toplanan hava kabarcıklarının delikten çıkışıyla oluşur.

Büyük Resif
Bodrum’un en keyifli dalış noktalarından biri olan Büyük Resif’in üst kısmı 4 metreden başlamakla beraber güneyinde 32 metreye; kuzeyinde ise 36 metreye kadar ulaşmaktadır. Büyük Resif’in sığ noktalarında ahtapot, karagöz; iskorpitler size eşlik ederken;
derinlere indikçe akya, orfoz, lahos, sinarit ve Mürenler ile karşılaşmanız kesindir. Eğer şanslı gününüzde iseniz baraküda sürüleri hatta kaplumbağa bile görebilirsiniz. Ayrıca duvar boyunca sünger oluşumları büyüleyicidir.

 

Kaynaklar:
Derleme Necip Damar: Bodrumlife 2019
www.nereyegidilir.com

Bodrum’un denizlerinden nasıl yararlanacağınıza nerelere gideceğinize dair bu yazımız www.nereyegidilir.com sitesi işbirliğiyle hazırlanmıştır. Günlük aktiviteler, konserler, etkinlikler ve sanat olaylarınını tümünü www.nereyegidilir.com ve www.bodrumdanereyegidilir.com adreslerinde günü gününe takip edebilir, bu tarzda farklı konularda ayrıntılı yazılar bulabilirsiniz.

Dalış noktaları anlatımları Erman Dive Center sahibi Erman Akarsu’ya aittir. Bu konuda Bodrum’daki en
yetkin dalış eğitmenlerinden biridir.Erman Akarsu National Geographic lisanslı ve 25 Yıllık deneyimli dalış
eğitmenliği yapmaktadır. 

 

Bodrum’un Bellibaşlı Dalış
Merkezleri

 

Aşkın Diving
+90 532 32 32 997
+90 533 615 90 72
askindiving@gmail.com
Halikarnas İskelesi, Kumbahçe Mahallesi, Bodrum/Muğla

Turkuaz Dive Center
Nimet-S Teknesi Kumbahçe Limanı Kumbahçe / Bodrum
0 533 393 22 69
info@turkuazdivecenter.com

The Aegean Pro Dive Centre
Gumbet Bodrum
(0252) 316 07 37

Ege Dalış Merkezi
Gumbet Bodrum
0549 504 00 01

Aquanaut Diving Centre
0538 555 77 62

Happy Bubbles Dive Center
Bodrum
Flora Hotel, Dayılar sok., Gumbet, BodrumTelefon: 0532 597 73 86
www.happybubbles.com

Dive Academy Bodrum
Kumbahçe Mahallesi, İskele Cd.
Bodrum/Muğla
Telefon: 0533 511 31 27

Aquapro Dive Center
Bitez Mahallesi, Çökertme Cd.
Bodrum
Telefon: 0532 394 91 65

Yunus Scuba Diving
Tepecik Mahallesi, Neyzen Tevfik Cad. No:36, Bodrum
Telefon: (0252) 316 58 90

Barakuda Bodrum
Gökçebel Mah, Tilkicik Cd. No:81
Bodrum Yalıkavak
Telefon: 0532 447 03 42

Mako Dive Center
Eskiçeşme Mah. Ergün Soykan Cad, D:No2 D:4, Bodrum
Telefon: 0532 241 84 89

 

—–

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Previous Story

Frida Kahlo – Ankara Sanat Tiyatrosu, Bodrum Nurol Kültür Merkezi-Oasis 13 Temmuz Cumartesi

Next Story

Sertap Erener Konseri, 20 Temmuz Ctesi Bodrum Antik Tiyatro

Latest from Bodrumlife Dergisinden Yazılar